Известие

Collapse
No announcement yet.

Гори масло а не пуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
    Ако хонинга на цилиндрите стои според мян няма какво да мериш за елипси, защото може и уредът да те подведе ако не си се занимавал професионално с измервания.
    Прецизен инструмент не може да те подведе.
    Изисква кратко обучение, нищо сложно

---------- Post added at 10:18 ---------- Previous post was at 10:15 ----------

Първоначално публикувано от Nikosaul Покажи съобщение
    Стругарите избягват алфовите двигатели, защото ако не подходят внимателно после не могат да им наместят ризите и става по-скъпо за тях...
    Аз не бих си дал на стругар да ми прави двигателя

Малка елипса, която не се вижда с просто око е достатъчна за да се изпомпва масло към горивната камера
    Някой има ли наблюдения дали ДВГ на Алфа са склонни да правят елипси?
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:25.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

За този вид ремонти идват специално обучени служители от НАСА и се прилагат космически технологии.

Малка елипса е отклонение в хилядни и се обира от сегментите.

Всички двигатели от ЕВРО 3 и нагоре са склонни към този проблем.
      Причината е в горивния процес, горива и смазки.

Междудругото на добавката MoS2, Молибдена създава праблем а не Сярата.
      Ако си забелязал на маслото което ползваш liqui Moly 10W40, изрично е написно че не съдържа Молибден. Свойствата му са заместени от друга съставка. Молибден може да бъде като част от съставките в маслото и да се ползва в двигатели до EU2, но не на всички производители. За това защото днешните масла не съдържат Молибден, от Liqui Moly продължават да я продават тази добавка отделно и който има по-стара кола от EU2 да си я ползва, защото знае че молибдена подобрява смазването при студен старт.
      Германската автомобилна индустрия страда много от тази съставка.
      Италиянските и Френските бензинови ДВГ до EU2 нямат проблем.
      Last edited by Nikosaul; d.m.y г., 11:18.

Comment

Първоначално публикувано от Nikosaul Покажи съобщение
        за този вод ремонти идват специално обучени служители от НАСА,

Малка елипса е отклонение в хилядни и се обира от сегментите.

Всички двигатели от ЕВРО 3 и нагоре са склонни към този проблем.
        Причината е в горивния процес, горива и смазки.

Междудругото на добавката MoS2, Молибдена създава праблем а не Сярата.
        Ако си забелязал на маслото което ползваш liqui Moly 10W40, изрично е написно че не съдържа Молибден. Свойствата му са заместени от друга съставка. Молибден може да се ползва в двигатели до EU2, даже не на всички производители.
        Той допуска е в микрони, говоря за износване в стотни.
        Кръг трудно покрива елипса.
        Маслото ще влезе под семеринга и ще замине нагоре
        http://www.senax.bg/eshop/product/11...k-hod-5-l.html
        това е маслото.
        Това препоръчват
        http://www.liqui-moly.de/liquimoly/w...oil_guide.html
        Освен някакви стандарти на WV не са писали нищо май.
        За бензинов двигател си препоръчват молибдена официално
        Сярата е вредна за дизела в частност за горивната система. Има я в нафтата.
        Лики Моли са авторитетна фирма все пак.
        това е само добавката http://www.senax.bg/eshop/product/45...s2-200-ml.html, на една от колите чукаше повдигач, сложих от нея в маслото, сега не чука, но все пак зимата ще видя със сигурност дали има ефект
        Вреди сярата в горивото, в маслото едва ли.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:45.

Comment

Здравейте, при смяна на картера огледах добре цилиндрите бяха огледални нямаха излишни драскотини освен ясно очертаната хонинг линия (една спирала около цилиндъра). И стига с тая добавка карал съм с нея едва 100км. Преди нея си гореше като гледам и с нея, ще гори.
          Last edited by nikolay84; d.m.y г., 11:54.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Сярата е вредна за дизела в частност за горивната система. Има я в нафтата.

Вреди сярата в горивото, в маслото едва ли.
            Сярата е вредна за екологията и от горивната камера до ауспуха, заради сярната киселина, която се получава при изгарянето на горивото. Иначе за горивната система сярата си е много хубава даже, защото има мажещи свойства. В маслата се слагат добавки за неутрализиране на сярната киселина.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от nikolay84 Покажи съобщение
              Здравейте, при смяна на картера огледах добре цилиндрите бяха огледални нямаха излишни драскотини освен ясно очертаната хонинг линия (една спирала около цилиндъра). И стига с тая добавка карал съм с нея едва 100км. Преди нея си гореше като гледам и с нея, ще гори.
              Те добавките не ремонтират. Само превенция.

---------- Post added at 12:17 ---------- Previous post was at 12:11 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
              Сярата е вредна за екологията и от горивната камера до ауспуха, заради сярната киселина, която се получава при изгарянето на горивото. Иначе за горивната система сярата си е много хубава даже, защото има мажещи свойства. В маслата се слагат добавки за неутрализиране на сярната киселина.
              знам, говоря за висок процент сяра.
              Това е статия по въпроса на който му се чете
              http://polytron.bg/index.php?option=...id=7&Itemid=11

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                Колега, имаш реален шанс за Нобелова награда по химия
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                Alfa 159 +++ next

Comment

Аз пък съдейки по мненията на хората от английския форум, туинспарка по принцип си погорва масло, не един се е оплакал, че му харчи дори повече от твоята на 1000км, и то на двигатели с пробег под 50.000км. Приемат го като "нормален" разход. До колко е така не знам. И моята го гори, особено извънградско. За 5000км съм долял около литър. След като двигателя не пуши, не губи мощност, работи нормално и не дава признаци за проблем, не мисля да влизам в излишни разходи за нещо, което дори в официалните кожодерски сервизи на Алфа Ромео приемат за "нормално" и "в норма".

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                    Аз пък съдейки по мненията на хората от английския форум, туинспарка по принцип си погорва масло, не един се е оплакал, че му харчи дори повече от твоята на 1000км, и то на двигатели с пробег под 50.000км. Приемат го като "нормален" разход. До колко е така не знам. И моята го гори, особено извънградско. За 5000км съм долял около литър. След като двигателя не пуши, не губи мощност, работи нормално и не дава признаци за проблем, не мисля да влизам в излишни разходи за нещо, което дори в официалните кожодерски сервизи на Алфа Ромео приемат за "нормално" и "в норма".
                    Всички горят, приема се че разход на масло в размер до 3% от изгореното гориво е нормален, около и след тези 3% двигателя е за ремонт

Comment

Всички горят, приема се че разход на масло в размер до 3% от изгореното гориво е нормален, около и след тези 3% двигателя е за ремонт
                      Сигурен ли си за цифрата? Все пак ако приемем среден разход 8/100, това прави 2 литра и половина масло за 1000км, което е изключително висок разход, сигурно ще пуши като кебапчийница

Comment

Бая се е изписало по темата и май колегата се е вкарал във филм. oem мисля, че е отговорил правилно още в началото, но нещо сте го игнорирали. Моята също харчи между 3 и 5 литра на 10000км вече 70000 км. Зависи как е карана. Не пуши. Всъщност пуши, но ако си гледаш в огледалото при смяна от 3та на 4та на около 6500 оборота. В града почти не харчи масло. Харчи основно на магистрала при скорости след 140. Също така започва да харчи повече, когато маслото е карано повече от 5000 км.
                        Карам със Selenia 20k, от мързел не съм проучвал и тествал други масла.

Та така...
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                          Сигурен ли си за цифрата? Все пак ако приемем среден разход 8/100, това прави 2 литра и половина масло за 1000км, което е изключително висок разход, сигурно ще пуши като кебапчийница
                          Това е цифрата, изглежда високо, но е това, по данни на ВР.

---------- Post added at 10:20 ---------- Previous post was at 10:18 ----------

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                          Бая се е изписало по темата и май колегата се е вкарал във филм. oem мисля, че е отговорил правилно още в началото, но нещо сте го игнорирали. Моята също харчи между 3 и 5 литра на 10000км вече 70000 км. Зависи как е карана. Не пуши. Всъщност пуши, но ако си гледаш в огледалото при смяна от 3та на 4та на около 6500 оборота. В града почти не харчи масло. Харчи основно на магистрала при скорости след 140. Също така започва да харчи повече, когато маслото е карано повече от 5000 км.
                          Карам със Selenia 20k, от мързел не съм проучвал и тествал други масла.

Та така...
                          Изглежда, че на магистралата при висока скорост гори масло защото тогава от маслото се изпарява влязлото гориво и друг конденз получен при градско каране. Резултати също от изследвания на ВР
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:24.

Comment

Не е нормално колата да гори повече от 300мл на 1000км. За мен и това е доста. На моята за една година и доливам това, което е останало от 5 литровата туба при смяната, и то с доста течове. Тя обаче през последните пет смени не е видяла нищо друго, освен 10W-60 пълна синтетика. Нищо, освен вариатора не чука (за сега де).

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                              Не е нормално колата да гори повече от 300мл на 1000км. За мен и това е доста. На моята за една година и доливам това, което е останало от 5 литровата туба при смяната, и то с доста течове. Тя обаче през последните пет смени не е видяла нищо друго, освен 10W-60 пълна синтетика. Нищо, освен вариатора не чука (за сега де).
                              Повечето производители посочват какъв е разхода на масло на определен двигател, който се приема за допустим.

Comment

Повечето производители посочват какъв е разхода на масло на определен двигател, който се приема за допустим.
                                В една от темите имаше скрийншот от книжката на 147 или 156, не помня, в която се споменаваше литър на 1000.

Ето една много интересна тема по въпроса: http://www.alfaowner.com/Forum/engin...ve-answer.html

Comment

Working...
                                X